TEAM

Wouter Uten

Managing Partner

Maarten Bynens

Entrepreneurial Partner

Tom Martens

Managing Partner

Jan Pollaris

Entrepreneurial Partner

Lieven 's Heeren

Managing Partner

De Samenwerkingsdynamiek

Ontstaansgeschiedenis - samenwerking - waarom:

De vijf Founders van C for growth hebben in het verleden allemaal zelf één of meerdere ambitieuze bedrijven opgericht en uitgebouwd. Hierdoor beschikken ze over hands-on ervaringen met het navigeren van bedrijven door snelle groei en het succesvol verkopen van bedrijven. Zo participeerden ze samen met investeerders, investeringsfondsen, grote bedrijven of apart reeds in verschillende, snel groeiende bedrijven.

Maarten Bynens startte in 2009 met zijn INITIUM groep. INITIUM groeide uit tot een zeer stevige, Limburgse holding door middel van overnames en participaties in onder andere Seculux, Nowak, LVC Solutions, U Plastics en GMF. Wouter Uten en Tom Martens startten samen UgenTec en bouwden dat uit tot de wereldwijde leider in DNA analysesoftware. Lieven ’s Heeren nam VVSnv over, richtte LARSA en andre’ Streetfurniture op en participeert in onder andere TrafficSupply België, TrafficSupply Frankrijk, Grenspaal12 België en Schiffeleers Glas. Jan Pollaris startte samen met Tom Insaver en Jan deed dat uitgroeien tot één van de marktleiders in de sector, ondertussen deel van de Luminus-groep. Onder de koepel van investeringsgroep Renardmont werd geparticipeerd in Decoline en Stijllux.

Hun eerdere samenwerkingen en gedeelde ervaringen, gecombineerd met de ambitie om dat in de toekomst, samen, meer te doen, leidde tot de start van het ambitieus investeringsfonds: C for growth. 

De vijf Founders van C for growth:

unieke kennis en ervaring

Wouter Uten

Is afgestudeerd binnen de richting elektronica-ICT. Onmiddellijk na zijn studie startte Wouter UgenTec. In 9 jaar bouwde hij als referentieaandeelhouder, bestuurder en leidinggevende UgenTec uit tot een internationale marktleider voor laboratoria. Wouter zijn expertise is gefocust op de operationele leiding van bedrijven en het succesvol leiden van innovatie en digitalisering trajecten. In 2022 werd UgenTec verkocht aan Summa Equity en Wouter werkte nog 2 jaar mee aan de verdere groei als Chief Product Officer. UgenTec werd ondertussen onderdeel van Velsera. Wouter startte met het idee van C for growth en is vandaag fulltime actief binnen het investeringsfonds.

Maarten Bynens

Maarten studeerde af aan de Hogeschool Antwerpen, binnen de richting Internationaal Ondernemen. Hij richtte, in 2009, INITIUM op als onafhankelijke industriële holding. INITIUM treedt op als actieve aandeelhouder van haar ondernemingen. Hierbij speelt ze een sleutelrol in hun strategische en operationele ontwikkeling, groei en performantie. Op vandaag zitten er 9 portfoliobedrijven in de groep INITIUM. In 2019 stond Maarten mee aan de wieg van het investeringsfonds Renardmont.

Tom Martens

Tom is afgestudeerd als Master in de fysica. Na een PhD en een MBA aan Vlerick te Gent was Tom actief als R&D en innovatie-consultant. Daarna richtte hij als ondernemer succesvol verschillende bedrijven op. Onder zijn ondernemerschap werden Verisol, Insaver en UgenTec uitgebouwd tot snel groeiende referenties binnen hun domeinen. Tom’s expertise is gefocust op het opzetten en verbeteren van R&D, innovatie, sales en marketingprocessen, teams en organisaties. Vandaag is Tom fulltime actief binnen investeringsfonds C for growth.

Jan Pollaris

Jan is Industrieel ingenieur van opleiding, gevolgd door een Master in bedrijfskunde en een MBA aan Vlerick te Gent.  Zijn professionele carrière startte hij in de proceschemie, eerst bij Sadepan Chimica als assistent plantmanger, later bij Umicore als operations manager.  De business unit waarvoor Jan binnen Umicore verantwoordelijk was, was gericht op productie van Germanium en afgeleiden, oa gebruikt in het produceren van optical fibers.  In 2012 richtte Jan, samen met Tom, Insaver op. In 2017 werd vervolgens een gedeelte van het bedrijf verkocht aan Luminus. Tot op vandaag is Jan CEO en aandeelhouder van Insaver. Daarnaast is Jan aandeelhouder en/of bestuurder van enkele andere bedrijven zoals SDMT, Aralt en ATS, voornamelijk actief in elektrotechniek.

Lieven ‘s Heeren

Lieven rondde zijn opleiding als Industrieel ingenieur bouwkunde af te Gent en Duitsland. Na een start als manager “planning en uitvoering”  van een bouwfirma (Lambert Geerkens, later Altez) werd Lieven in 2009 CEO van VVSnv. In 2011 nam hij VVSnv, dat op dat moment €1,2M omzet draaide, volledig over. Onder leiding van Lieven werd VVS een groeiverhaal. Eind 2023 draaide VVSnv maar liefst €12M omzet en werkten er +-40 mensen. VVSnv werd vervolgens verkocht aan Trafiroad. Tussentijds participeerde Lieven in een 4-tal andere bedrijven en richtte bovendien zelf ook LARSA en andre’ Streetfurniture op.